Syns inte, finns inte

Jag har tappat bort mina glasögon. Det är inte roligt.

Det är mycket roligare när min man tappar bort sina glasögon. Han är nämligen nästan blind utan sina, vilket innebär att varje gång de är borta så kan hela familjen låtsas hjälpa till genom att ropa uppmuntrande ord såsom ”jag tror jag ser dem där uppe, hoppa pappa, hoppa!” och ”nej då, det är ingen vägg rakt framför dig bara fortsätt gå älskling” samt ”fast om vi ska vara petiga är faktiskt en stängd dörr inte en vägg, det bara känns så när man går in i den”.

Men mina glasögon har jag bara när jag kör bil, tittar på teve eller vill veta hur någon ser ut på riktigt. Så jag kan ju leta själv. Och jag har redan letat i princip överallt. Utom i trädgården. I och för sig var det där alla mina trosor var i somras när valpen envisades med att bära ut alla underkläder och bära in alla blomlökar, men det känns ändå långsökt.

Och utan mina glasögon måste jag handla godis som en tonåring (till fots, vilket liksom tar bort hela godiseffekten), och jag är osäker på om jag hämtade rätt barn vid skolan, eller bara ett barn med rätt längd. Så letförslag mottages tacksamt. Och ja, jag har kollat i bilen, mellan soffkuddarna, under brödrosten och alla andra självklara ställen.

Nu ska jag titta på Simpsons. Eller något med Trump. Det är svårt att veta nuförtiden, av så många olika anledningar.

12 reaktioner till “Syns inte, finns inte”

 1. Det värsta är ju att man inte kan ringa till ett par glasögon. Jag har glömt var jag lagt jobbmobilen. Då ringer jag till den och lokaliserat den via ljudet.
  Har du kollat;
  I jackfickor?
  Väskor?
  Badrum?
  Under sängen?
  Under soffan?
  Tvättstugan?
  Kylskåpet?

  Gilla

 2. Kolla kryddskåpet, häromdagen ”råkade” jag av ngn anledning försöka trycka in en enorm ost och ett bregottpaket där. Sonen hade väldigt roligt ☺ Ett par glasögon slinker lättare in mellan burkarna

  Gilla

 3. Ställen som min temugg brukar befinna sig på när jag ”tappat bort” den:
  1. I micron (för att jag värmt teet och glömt bort det)
  2. På fönsterbrädan (för att jag burit omkring muggen medan jag vattnat blommorna)

  Det förstnämnda är kanske inget man gör med ett par glasögon och dessutom har du säkert redan letat i micron, men i något fönster kan de kanske ligga? Eller i tvättkorgen. Eller ovanpå teven.

  Gilla

 4. Jag tappade bort mina förra månaden. Hittade dem så småningom på jobbet, prydligt hopvikta ovanpå en kollegas träningsdojjor. Har du kollat bland skorna?

  Gilla

 5. Hurra! Ett inlägg! Har du kollat i städskåpet? Jag gick i sömnen och tyckte tydligen att det var smart att lägga glasögonen på en hylla i städskåpet. Det värsta var att det var mina reservglasögon eftersom mina ordinare hade gått sönder, så jag var tvungen att ta ledigt från jobbet för att treva mig runt hela lägenheten (är extremt närsynt).

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s