Tack för tipset

Ibland är det lite mer folk i mataffärerna än annars. Som när folk slutat jobba och slutat bada och slutat banta. Då vill alla handla mat och då blir det lite längre köer. Tre kassor är öppna och personalen jobbar så att svetten stänker, någon kund vill veta när en viss vara kommer in, en vara går in på fel pris, folk i kön suckar och trummar med fingrarna mot mjölkpaketen.

Men då händer det. Plötsligt uppenbarar hon sig. Hon som levt lite längre än den genomsnittliga kömänniskan. Hon som vet hur saker ska skötas, hur världen ska fungera. Hon klampar fram till den unga livsoerfarna tjejen i kassan och säger ifrån:

”Nääe, nu får ni faktiskt ta och öppna en kassa till!”

Varvid kassapersonalen:

A) Svarar ”det går tyvärr inte eftersom det här är finalen av vår interna tävling om vem som kan skapa längst kö. Men tack för att du fick mig att glömma hur många brödlimpor jag skulle scanna in, nu gick jag upp i ledningen!”.

B) Faller i gråt av pur tacksamhet över det briljanta förslaget och kallar genast in de tre andra kassörskorna som sitter och pillar lite under sina tånaglar i fikarummet. Kassapersonalen omfamnar varandra och high fivar och utbrister i spontana rop såsom ”vilket geni!” och ”vi hade aldrig kommit på den idén själva!”.

C) Ler trött mot kärringen medan hon hoppas att det där med att vissa människor självantänder faktiskt är sant.

0 reaktioner till “Tack för tipset”

 1. Jag skulle SÅ vinna den där interna tävlingen om jag jobbade i kassa – jag lyckas aldrig få till det där med scanningen när jag går på ”självscaningsbutiker”. Varför köper bara JAG grejer med skrynkliga EAN-koder liksom!?

  Och grattis till ditt egna hem på nätet!
  Ser fint ut, kommer säkert att åter nämnas som ett ställe dit Blondinbella inte hittar.
  Trots den superlätta adressen!

  Gilla

 2. En annan vinkel av samma historia:

  Lunchtid en vanlig vardag.
  Jag har lunch och står långt bak i kön till den enda öppna kassan. Bakom mig står en pensionär och tycker att de borde öppna en kassa till. Varpå jag vänder mig mot denne och säger:
  – Vet du, jag tror faktiskt att även affärsanställda har rätt att ta lunch!
  *tystnad*

  (Vad jag egentligen ville säga, var att pensionärer har hela dagen på sig att handla och därför inte behöver göra det under lunchtid om de inte gillar att stå i kö.)

  Gilla

 3. Härligt med en egen sida som är bara DIN! Läser din blogg med stor behållning. Mina barn är tonåringar nu men oj vad jag känner igen mig ibland 🙂

  (En pyttedetalj bara, publicerat stavas med c, inte s)
  Karin svarar: JAAAAAAAAAAAG VEEEEEEEEEEEEEEEEEEEET!!!!!!!!!!!!!! Fatta vad det stör min svensklärarsjäl. Och VARJE gång jag publicerar ett inlägg så dyker det upp. Det ligger liksom inlagt i någon form av kod eller mall eller vad det kallas, och är författat av den som konstruerade hela tjottaballongen.

  Gilla

 4. Som gammal kassörska hatar jag den kommentaren. Man jobbar så fort man kan, och hade vi haft fler att sätta in hade vi gjort det. Det är inte roligt med en kö på mer än 5 personer och framförallt inte när man är underbemannad i kassan.

  Stäckte på mig den gången en ”gammal kund” kände igen mig, när jag handlade i butiken jag jobbati, som ”den snabba”. Alltid bättre att få höra det än motsatsen.

  Gilla

 5. Hello,

  Vilken fantastisk blogg du har, härligt att få skratta lite.

  Det här hände ner i Antibes, Frankrike för ett par år sedan. En riktigt gammal pansjo tant har dragit sig ner till motsvarande Willys typ efter jobbet tid när det är som mest folk. Hon står och dividerar med kassörskan om att lämna tillbaka ett campingbord utan kvitto som alla helt klart ser är bättre begagnat. KÖN växer och växer och till slut får en annan gammal tant med rullator nog, och tar kassörskans parti som inte tycker att tant 1 ska få lämna tillbaka bordet. OCH då tanterna råkar i ett jättegräl med varandra, det svärs och gestikuleras… Efter bra länge säger tanten med bordet till den andra -Har du inte fått något på länge eller? Varpå tanten med rullatorn svarar – Nej, min man dog för 15år sedan!!!!! Hela kön började skratta!!! Helt fantastisk vardagshumor. Fram för franska tanter med svar på tal.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s