Livsavgörande fundering

I filmer, reklam och teveserier uppstår ibland den, tydligen, oerhört pinsamma situationen att två kvinnor dyker upp på en fest klädda i precis likadana klänningar. Jag antar att ett av problemen i en sådan situation är att den andra kvinnan ser både snyggare och smalare ut än en själv i klänningen ifråga.

Nu undrar jag bara om samma problem existerar i männens värld. Står killarna framför en spegel innan festen och grubblar över om någon annan snubbe kommer ha samma slips som dem? Och om det skulle hända, tänker då killen ”fan, han har likadan blåprickig slips som jag. Och han ser smalare ut i den. Nä, nu går jag och hänger mig i min!”

0 reaktioner till “Livsavgörande fundering”

  1. Faktum är att ju fler män som går klädda likadant på en fest, desto säkrare känner vi oss. Vi har ju nåt att prata om och känner oss inte så utpekade: ”Var har du köpt den där skjortan? Jaså, på Åhléns, nä jag köpte min på Second Hand, bara femton spänn och så gör det inget om lillan kräks på den.”

    Gilla

  2. Helt rätt, problemet existerar överhuvudtaget inte för jag skulle inte ens märka om någon hade samma kläder som mig. Fast vi är ju tränade i att alla ser mer eller mindre same same ut. Typ hur många nyanser på svart kostym kan man inte ha eller…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s